Néha igenis megérdemeljük a lazítást!

A pihenés is szerves részét képezi az egészséges életnek, nem lehet állandóan, szusszanás nélkül hajtani. Az a hozzáállás, hogy nincs idő lazítani, folyamatosan hajtani kell, minden nap minden percét “hasznosan” kell tölteni, az egyik legkárosabb magatartás, mármint magunkra nézve. Ráadásul egyenes út a kiégés és egészségügyi panaszok felé. Bizonyos időközönként ténylegesen szükségünk van egy kis regenerálódásra ahhoz, hogy utána újult erővel folytathassuk az életünket. A wellness egy remek módszer erre, hiszen pontosan olyan elemeket tartalmaz rendszerint, amik segítenek kikapcsolódni, ellazulni, oldani bennünk a stresszt. Hidromedence, masszázs, szauna, jó ételek és sok kikapcsolódás, szundikálás… Legalább egy évben egyszer mindenkinek szüksége lenne valami ilyesmire ahhoz, hogy ne fásuljon bele abba, amit csinál. Rendben, elismerem, hogy egy ilyen program nem olcsó, illetve nem létszükséglet, de valamilyen formában tényleg szükség lenne arra, hogy az emberek legalább egy kicsit ne a napi problémáikkal foglalkozzanak.

Az a baj, hogy a wellness fogalmát sokan elég szabadon értelmezik, és itt nem csak a vendégekre gondolok, hanem az azt biztosítókra is. Egy csomó panzió, szálloda kikiáltja magát “wellness hotelnek” csak azért, mert építettek egy kis medencét és van napozóágy vagy egy kerti szauna. Ha hagyjuk a dolgot ennyire inflálódni, akkor mi lesz a vége? Egy felfújható pancsolót is annak nevezhetünk? Nem, azért ahhoz, hogy valamit ténylegesen wellnessnek nevezhessünk, komolyabb szolgáltatás szükséges.

Éppen ezért érdemes alaposan megnézni, hogy hol is veszünk igénybe egy kis wellness pihenést. Ha azt látjuk, hogy csak látszatelemek vannak, illetve egyáltalán nincs a hely felkészülve arra, hogy alaposan kipihenhesd magad, akkor nem is érdemes pazarolni az időt rá. Legyen mind a felszereltség, mind a személyzet professzionális, és akkor olyan kikapcsolódásban, feltöltődésben lehet részed, amilyet valójában megérdemelsz.