Fogorvosnál végződött a wellness hétvége

Időnként mindenki megérdemel egy kis lazítást. Bár én alapvetően hajlamos vagyok magamat túlhajszolni, és régebben még azt mondtam volna, hogy az ilyesfajta kikapcsolódásra nekem nincs időm, mostanában viszont elkezdtem megérteni, miért is olyan fontos a pihenés.

Eljutottam ugyanis odáig, hogy már a 8 óra alvás és a viszonylag rendszerezett napi rutin ellenére is gyakran vagyok fáradt, rosszkedvű és motiválatlan. Amikor ezt elpanaszoltam a nővéremnek, azonnal befizetett mindkettőnket egy wellness hétvégére az egyik közeli szállodába. Először el sem akartam menni, de aztán szerencsére sikerült rábeszélnie.

A hétvége folyamán csupa olyan dolgot próbáltam ki, amit azelőtt még sohasem: masszázs, szauna, jakuzzi, különleges ételek… Nagyon jól éreztem magam, és hálás vagyok a nővéremnek, amiért megtanított a pihenés fontosságára.

Az álomhétvégém azonban nem úgy ért véget, ahogy azt terveztem. Az utolsó nap reggelén iszonyú fogfájással ébredtem, aminek semmiféle előjele nem volt. A fájdalom idővel alábbhagyott, de egész délelőtt nem múlt el. Eléggé bosszantott, hogy éppen egy ilyen tökéletesnek ígérkező napot választott ez az újfajta panasz arra, hogy megjelenjen. Tudni kell rólam ugyanis, hogy hiába közeledek a harminchoz, és hiába vannak minden családtagomnak rossz fogai, nekem még soha egyikkel sem volt különösebb problémám. Nem kellett tömni sem őket, vagy legalábbis egyik sem látszódott lyukasnak. Mondjuk az is igaz, hogy a gimis kötelező évenkénti vizsgálatok óta egyszer se mentem még a fogorvos közelébe se…

A nővérem, akinek nálam több tapasztalata van ilyen téren, a lelkemre kötötte, hogy vegyem komolyan a fogfájást, és előzzem meg a komolyabb bajt azáltal, hogy elmegyek fogorvoshoz – már ha még nem késő, mert ugye lassan tíz éve, hogy utoljára voltam ott.

Ötletem sem volt, hova kérjek időpontot. A körzeti orvosokról nem sok jót hallottam, ezért mindenképp egy magánrendelőt akartam felkeresni. Megkértem a nővéremet, hogy ajánljon nekem egy megbízható helyet, mert tudtam, hogy ő viszonylag gyakran szokott járni.

Mutatott is egy fogászatot, ahová már egészen régóta jár, és ahol épp nemrégiben volt fog gyökérkezelésen. Csupa jó dolgokat mesélt róluk, és azt javasolta, hogy nézzek szét a weboldalukon, olvassak el pár bejegyzést, mielőtt elmegyek a rendelőbe. Neki ugyanis az segített a fogorvosoktól való félelmének leküzdésében, hogy egy kicsit utánanézett, hogyan is működik egy vizsgálat vagy kezelés.

A Fogorvos Budapest weboldala ebben nagy segítség volt a számára, hiszen ott részletesen le van írva minden, ami egy pácienst érdekelhet. Ő maga a fog gyökérkezelés témakörében akart kicsit tájékozódni, és nagy meglepetésére erről is egy informatív, mindenre kiterjedő bejegyzés állt a rendelkezésére. A fog gyökérkezelés elsőre fájdalmas procedúrának tűnik, de amikor én is megnyitottam a weboldalt, és elolvastam a témához tartozó írást, rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan vészes az egész. Főleg, ha olyan kezekben van az ember, akik tényleg értenek ahhoz, amit csinálnak, és lelkesen állnak hozzá minden feladathoz.

Ahogy a Fogorvos Budapest oldalát nézegettem, hamar megállapítottam, hogy ők éppen egy ilyen fogászat: megbízhatók, készségesek, és valóban az a céljuk, hogy a fogaim egészségesek legyenek – nem csak ideig-óráig, hanem hosszú távon. A főoldalon rögtön az alapelveik bemutatásával kezdenek, ami nekem személy szerint nagyon tetszik, mivel szeretem látni azt, ha valaki elkötelezett a munkája iránt, és semmi esetre sem adja alább a színvonalat. A nővérem ráadásul már többször is járt náluk, és meg tudja erősíteni, hogy az ott dolgozók mindannyian tartják magukat a honlapon feltüntetett elvekhez. Ezek alapján már nem is volt kérdés, hogy őket fogom választani, azonban az időpont-egyeztetés előtt még szét akartam nézni az oldalon, hogy informálódjak. Hiszen annyi mindent leírtak a páciensek kedvéért, és mind valóban csupa hasznos tartalom, amitől még hitelesebbnek tűnnek. A főoldalt megnyitva ráadásul rögtön lehetőség van Messengeren keresztüli kapcsolatfelvételre, tehát ha valakinek nincs túl sok ideje infókat gyűjteni, annak ez gyors megoldást jelenthet. Maga a weboldal modern és igényes, jól tükrözi a minőségi szolgáltatást, amit nyújtanak.

Jó volt böngészni a fogászattal kapcsolatos írásaikat, mert laikusok számára is érthető módon, szépen megfogalmazva szedték össze a legfontosabb tudnivalókat (köztük olyan dolgokat is, amit korábban nem is gondoltam fontosnak, most viszont már örülök, hogy sokkal tájékozottabb lehetek általuk).

Tovább nézelődve rátaláltam a munkatársaik listáját tartalmazó aloldalra. Szeretem, amikor ilyet látok egy weboldalon, mert eléggé személytelen tud lenni, amikor csak bemutatják a szolgáltatásukat, és nem tudom valódi emberekhez kapcsolni azt. Itt viszont nem volt ilyen probléma: a rendelőben dolgozó munkatársak mind-mind fel voltak tüntetve képpel és névvel ellátva, sőt még bemutatkozó szöveget is készítettek, ami ráadásul nem is csak pár sor, hanem egészen hosszú. Ez még tovább növelte bennem a már amúgy is stabilan formálódó bizalmat feléjük. Egyébként a weboldal többi részén is a saját, munka közben készített fotóik vannak elhelyezve, ami szerintem sokkal értékesebb, mintha a netről szedett képekkel dolgoztak volna.

A következő aloldal, amit megvizsgáltam, az áraikkal kapcsolatos volt. Ez kifejezetten érdekelt, ugyanis az egyik alapelvükként azt állítják, hogy megfizethető áron nyújtanak magas minőséget. Meglepve tapasztaltam, hogy ez tényleg így van. Pedig már felkészültem arra, hogy csalódás fog érni, hiszen az egészségügy nem arról híres, hogy reális árakat kérnek egy-egy vizsgálatért cserébe. A Fogorvos Budapestnél azonban tényleg igaz ez: az árak nincsenek elszállva, teljesen korrekt módon szabták meg őket. Cserébe viszont nem kell aggódnom amiatt, hogy hanyag munkát fognak végezni, hiszen biztosítanak afelől, hogy a legjobbat akarják a fogsoromnak és nekem is.

Még aznap fel is vettem velük a kapcsolatot, és nem sokkal később meg is volt az időpontom hozzájuk. Külön tetszik, hogy figyelnek a páciens időbeosztására, és azt szem előtt tartva tudtak nekem tökéletesen megfelelő dátumot és időt mondani.

A látogatásom előtt még azért böngésztem egy kicsit az oldalukat, közben pedig próbáltam magamat diagnosztizálni, ami persze tudom, hogy nem a legbölcsebb dolog. Vajon nekem is szükségem lesz fog gyökérkezelésre, mint a nővéremnek? Vagy teljesen más típusú problémám van? Esetleg már menthetetlen az egyik fogam, és ki kell majd húzni?

Aggodalmaskodtam egy sort, de azért annyira nem izgultam, mivel tudtam, hogy jó kezekben leszek. Az itteni fogorvosok tényleg azt csinálják, ami nekem a legjobb, tehát ha azt a döntést hozzák meg, hogy a fogat ki kell húzni, akkor valószínűleg az a helyes eljárás.

Azonban az aggodalmam alaptalannak bizonyult: mint ahogy azt sejtettem is, a rendelőben nagyon kellemes légkör uralkodott, az esetlegesen fennmaradó kételyeim pedig egy csapásra megszűntek. Szerencsére nem volt túl komoly a probléma, így a fogaim megmenekültek, én pedig végre rászokhatok arra, hogy legalább évente meglátogassam a fogorvost – most már tudom ugyanis, hogy mindig jobb, ha időben észreveszik a bajt. Főleg az olyan fogaknál lényeges ez, amik nem jelzik fájdalommal, hogy valami nem stimmel velük.

A Fogorvos Budapest fogászata a személyemben egy visszatérő páciensre talált, és nagyon örülök annak, hogy ez így van. A nővéremnek pedig duplán jövök valamivel, egyrészt a fogorvos-ajánlás, másrészt pedig a csodálatos wellness hétvége miatt.