Nem kell vagyonokat költeni az otthoni medence fűtésére

Egyre többeknek van már otthon medencéjük, hiszen az otthoni medence egyre elérhetőbb mindeni számára. Régebben csak a szokásos gumi medencékben hűsöltünk nyaranta, akkor a napra tettük a medencét, vagy meleg vizet öntöttünk bele, de ezeknek az időknek már vége.

Egy épített kerti medence sok öltséggel jár,de szerintem már nem számít olyan nagy luxusnak, mint régebben. Nincs is jobb egy forró napon beleugrani, élvezni a hűsítő vizet. Nem felejtem soha a medencés bulikat, a sütögetéseket, majd mikor nagyobb lettem, a csendesebb, nyugodtabb iszogatásokat és medencézést. Szerintem a wellness szerelmeseinek majdhogynem kötelező darab egy épített medence.

Egy medencét nem csak megépíteni kell, foglalkozni is kell vele. Rendszeresen ki kell üríteni a szűrőket, tisztítani kell, szükség van a víz klórozására, a vizet keringetni kell benne. Ami fontos, hogy a vizet le kell engedni a szezon végén, hogy nehogy elfagyjon a medence és fel kell tölteni, ha újra elkezdődik a szezon.

Ha nem akarunk várni a szezon elején, hogy felmelegedjen a szeretett medence vize, és azt akarjuk, hogy bármikor meg lehessen benne mártózni, akkor fűteni is kell a vizét.

A kinti Medence fűtése hőszivattyúval is megoldható és egyre többen használják ezt a megoldást, így nem csak a meleg napokon lehet egy jót úszni a medencében, akkor sem kell lemondanunk róla, ha egy kicsit hidegebb van vagy ha nem tud annyira felmelegedni a víz.

Nekem is újdonság volt hogy egy épített, kerti medencét is lehet fűteni, a klimaglobal.eu oldalon olvastam róla, hogy a Medence fűtése hőszivattyúval is lehetséges.

Medence fűtése hőszivattyúval
Medence fűtése hőszivattyúval

De hogyan lehet jó erre is a hőszivattyú?

A hőszivattyús fűtés segítségével a medence szezon akár tavasztól őszig is tarthat! Mivel egy kisebb mennyiségű vízről van szó, sajnos egy-egy hidegebb nap után teljesen ki tud hűlni a víz és napokat kell várni megint, hogy újra meleg legyen Ezt lehet kiküszöbölni a hőszivattyús fűtéssel.

Voltak már korábban is törekvések arra, hogy a kinti medencéket is fűteni lehessen, de a hőszivattyús megoldás sokkal olcsóbb ezeknél a megoldásoknál, mert alacsony az energiafogyasztása, kevés áram is elegendő a működéséhez, környezetbarát megoldás, kevés helyet foglal, nem bocsát ki káros szennyezőanyagokat. Egy ilyen hőszivattyú akkor a leghatásosabb, ha a küldő hőmérséklet legalább 15 °C, ami nyáron azért elég alapvető nálunk is, így a mi klímánkban bátran használható.

Vannak kifejezetten erre a célra készült hőszivattyús medence fűtő készülékek, amik a levegő hőjét felhasználva fűtik fel a medence folyamatosan keringetett vizét. Ezek levegő-víz elven működnek és igen népszerűek, mivel könnyedén be lehet őket üzemelni és nem is költségesek. Ezek a is gépek akár 35 °C-ra is fel tudják fűteni a medencét.

És van a másik, kicsit talán bonyolultabb de talán hasznosabb megoldás, aminek a kiépítésében akár a klimaglobal.eu oldal is tud segíteni.

Amikor medencézünk, akkor általában nem szoktunk bent fűteni. És éppen ezért a házat fűtő hőszivattyú rendszert a medence fűtésér is lehet használni!

Amikor a fűtési rendszert tervezik, akkor kell erre is figyelni, de a klimaglobal.eu csapata gond nélkül tud olyan rendszert tervezni, amiben nem csak a ház, hanem a medence fűtése is benne van, ugyanazon hőszivattyú tudja ellátni a két feladatot.

A klimaglobal.eu csapata bármilyen hőszivattyús fűtési elképzelést meg tud valósítani. Náluk olvastam arról is, hogy a ház hőszivattyús fűtése ilyen módon átvihető a medencébe is.

Nagyon nagy szakértelemmel rendelkeznek az itt dolgozók, akik már rengeteg hasonló rendszert építettek ki.

Szinte mindent el lehet olvasni a hőszivattyús rendszerekről az oldalukon. Onnantól kezdődik, hogy mi is az a hőszivattyús rendszer, mire lehet használni, de minden le van itt írva a telepítésről, a működéséről, a fajtáiról is. Még az általános árakat is meg lehet itt találni, illetve már egy konkrét árajánlat kérőt is ki lehet tölteni ha úgy dönt valaki, hogy egy környezetbarát, olcsó fűtésre szeretne váltani.

Azt olvastam róluk, hogy nagyon gyorsan dolgoznak, jók az áraik és a munkájukon látszik, mennyire hozzáértő csapatról van szó. Nagy gyakorlattal rendelkeznek a telepítésben, figyelnek a megrendelő minden kérésére, nagyon jól dolgoznak.

Amikor a hőszivattyú telepítésről van szó, nagyon sokan szokták ajánlani ezt a céget, mert az ország egész területén dolgoznak, bárhová lehet hívni őket. Éppen ezért szeretnek velük dolgozni.

Nekem is nagyon szimpatikus a cég maga, szerintem nagyon jó referenciáik vannak, tetszik, hogy nincsenek rejtett kiskapuk, hogy mindent világosan és a lehető legegyszerűbben írnak le, a telefonban is nagyon kedvesek, készségesen tájékoztatnak mindenről, de konkrét árajánlatot csak az alapos felmérést követően adnak, hiszen minden telepítés más az adottságok miatt, így előbb meg kell nézniük mindent.

Nekem szimpatikus a cég és mivel mér korábban is nézegettem a hőszivattyús fűtés telepítést, kértem is egy árajánlatot tőlük. Szerintem, ha minden jól megy, tavasszal el is kezdhetjük a telepítést.