A cégalapításról beszélgettem egy wellness hotel vezetőjével

Múlt héten nagyon lefárasztott a munka, ezért a hétvégén elmentem kikapcsolódni egy wellness hotelbe.

Nagyon élveztem az ott töltött időt, ugyanis ez a hely rendkívül jó szolgáltatást tudott nyújtani és kivételesen semmi okom nem lehetett a panaszra. Kellemesen csalódtam, hiszen egy ilyen pénztárcabarát hotel ritkán tökéletes.

Kipróbáltam a szaunát, és nagy meglepetésemre sokkal jobb élmény volt, mint bármely másik hotelben vagy fürdőben Magyarországon, ahol eddig megfordultam. Voltam a pezsgőfürdőben is, ahol makulátlan tisztaság volt, utána pedig masszázson, ami profi volt és igényes – de ez talán a hotel minden részéről elmondható.

Annyira jól éreztem ott magam, hogy vasárnap haza se akartam jönni. Legszívesebben ezen a helyen tölteném a hátralévő éveimet – vagy legalábbis ide mennék nyugdíjba, mert a munkámat azért szeretem.

Még volt pár órám a délutáni vonatig, ezért az előcsarnokban lebzseltem. Éppen elővettem volna egy regényt a táskámból, amikor megláttam a hotel vezetőjét a folyosón. Onnan tudtam, hogy ő az, hogy éppen telefonált, és közben megemlítette ezt. Úgy döntöttem, hogy megvárom, amíg befejezi a dolgát, és utána szóba elegyedek vele.

Így is tettem – odamentem hozzá, bemutatkoztam, majd elkezdtem dicsérni és beszámolni a kellemes élményről, amit az ő szállodája szerzett nekem. Láthatóan örült ennek, hisz nem győzött hálálkodni a kedves szavak miatt. Kíváncsi természetem azonban nem elégedett meg ennyivel: megkérdeztem, van-e rám néhány perce, és elkezdtem faggatni a sikerének titkáról.

A fiatal férfinak szerencsére volt egy kis ideje, így hamarosan megismertem a történetét. Az elejétől kezdte mesélni, ugyanis meg van győződve arról, hogy a hotel sikerét a gördülékeny indulásának köszönheti.

Amikor még csak gondolkozott a cégalapításon, az internetet böngészve rátalált a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalra, amin belül a székhelyszolgáltatás budapest résznél elkezdte olvasni, miről is szól ez az egész. Nem tudta pontosan, mit jelent ez a kifejezés, és hogy miként tudná ezt a saját induló cégéhez hasznosítani, de mindenesetre nyitott volt bármire. Utólag az egyik legjobb döntésének tartja, hogy akkor nem kattintott el az oldalról, hanem alaposan tanulmányozta azt. Rengeteg hasznos és igényesen megírt blogbejegyzést is talált rajta, aminek külön örült, hiszen ezek releváns tudással látták el őt a témával kapcsolatban. Megtudta, hogy nem feltétlenül jár jól, ha a saját lakhelyét, vagy magát a hotelt jelöli meg a vállalkozás székhelyeként. Lehetséges ugyanis a székhelyszolgáltatás Budapesten, központi helyen is – ő pedig inkább ezt választotta, és ehhez a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalon elérhető szolgáltatást vette igénybe.

Megkérdeztem, miért döntött úgy, hogy egy a hoteltől független, Budapesten található címet választ székhelyéül. Azt sem tudtam addig, hogy ez lehetséges – pedig, mint kiderült, ez teljesen legális, hiszen a székhelyet az ügyvezető szabadon kijelölheti. Csak arra kell nagyon figyelni, hogy ez jogszerűen történjen, amihez hozzátartozik az is, hogy a címre kiküldött minden levelet, küldeményt átvegyen valaki. Emiatt is kockázatos a saját vagy rokon lakását székhelyként feltüntetni, hiszen nagy baj lehet abból, ha egy küldemény visszajut a feladóhoz.

A székhelyszolgáltatás budapesten tehát nagyon is kifizetődő, ráadásul amióta igénybe veszik, nem kell bajlódnia a hotel vezetőségének a székhellyel kapcsolatos ügyintézésekkel. A szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt üzemeltető  Gross Office Kft. ugyanis teljes körű székhelymenedzsment biztosításával járul hozzá a vállalkozás sikeres és problémamentes működéséhez.

Ez azt is jelenti, hogy a szabályos eljárásnak megfelelően a budapesti címre ki van helyezve egy cégtábla, rajta a hotelt üzemeltető cég nevével. A székhelyre érkező küldemények miatt sem kell aggódni, hiszen ott mindent, még a nem hivatalos leveleket is átveszik helyettük a postára bejelentett meghatalmazás segítségével. Amikor a fiatalember erről mesélt, elkezdtem azon gondolkodni, hogy akkor mégis hogyan jut el hozzájuk a nekik címzett küldemény. Ez a székhelyszolgáltató azonban kiemelkedik a versenytársai közül azzal, ahogy a levelek továbbítását végzi: minden levelet automatikusan beszkennelnek, és az átvételtől számítva két órán belül e-mailben továbbítják az ügyfélnek, havonta egyszer pedig postázzák is azokat. Mindezt teljesen ingyen és külön kérés nélkül, amit nem minden ilyen szolgáltató mondhat el magáról.

Nagyon érdekes volt erről beszélgetni a szállodavezetővel, hiszen én ezidáig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen szolgáltatás. Az úr elmesélte, hogy magában a cégalapításban is segítségükre volt a Gross Office Kft., és ez is segíthetett abban, hogy meglegyen a lendület és a motiváció a vállalkozás indulásakor. A lelkesedés és a maximalizmus szerencsére azóta sem lankadt, ami érezhető a wellness hotel szolgáltatásának minőségén. Ez volt tehát a sikerük titka: a székhelyszolgáltatás budapest belvárosában.

Miután hazaértem a pihenésből, nem bírtam ki, muszáj volt rákeresnem erre a remek weboldalra, amiről a vezető is beszélt. Felsorolt ugyan jó néhány érvet a szolgáltatás mellett, de a honlap böngészése közben hamar rá kellett döbbennem, hogy az előnyök sora itt nem áll meg. Azt ugyanis a fiatalúr elfelejtette említeni, hogy az ellenőrző szervek, hatóságok is megjelenhetnek a székhelyen, és ez a szolgáltatás magában foglalja az ő szakszerű fogadásukat, még inkább levéve a terhet az ügyfél válláról. Ugyanez igaz a hatóságok kényszerintézkedéseire is, ha esetleg ilyesmire kerülne sor.

A Gross Office Kft. ráadásul egy rendkívül stabil és megbízható cég, mint azt utólag megtudtam. Több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, így nem kell senkinek attól félnie, hogy hirtelen eltűnnek és cserben hagyják az ügyfeleiket. A Bisnode cégminősítő vállalat is egyetért azzal, hogy megbízhatóak, hiszen AA kategóriába sorolta őket – ha valami, akkor ez igazán meggyőző érv lehet mellettük.

További érdekes és egyedi jellemzőjük, hogy Budapesten kívül Újlengyelben is elérhető az általuk nyújtott székhelyszolgáltatás. Ez a település azért különleges, mert itt a helyi önkormányzat nem szed iparűzési adót – így tehát még egy gonddal kevesebb, amire figyelmet kell fordítani.

Engem teljesen meggyőzött ez a cég, már ajánlottam is őket az egyik barátnőmnek, aki pont mostanában tervezi elindítani saját vállalkozását. Ő is úgy döntött, hogy velük intézi a cégalapítást, és a székhelyszolgáltatást is rájuk fogja bízni.

A szekhelyszolgaltatas24.hu nagy szerepet játszott abban, hogy egy felejthetetlen és pihentető hétvégét tölthessek el a wellness szállodában – hiszen ha ők nem lettek volna, ki tudja, hogyan alakul a vállalkozás sorsa. Lehet, hogy ugyanígy kézben tudnák tartani a dolgokat, de az is lehetséges, hogy egy véletlenül át nem vett küldemény miatt törölték volna a céget, és már nem is létezne ez a csodás hotel. Persze ez egy elég szélsőséges eset, de sajnos van rá esély, hogy ez megtörténjen. Úgyhogy köszi szépen, székhelyszolgáltatók!

És természetesen köszönöm a wellness hotelnek a nagyszerű élményt. Ajánlom mindenkinek, hogy évente szánjon rá egy-két hétvégét az efféle kikapcsolódásra, hiszen az egészség megőrzése érdekében rendkívül fontos a pihenés. Vigyázzatok magatokra!