A wellness meghozta a kedvünket a motorozáshoz is

A férjemmel egy húzósabb időszak után úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egyet wellnesselni egy olyan helyre, ahol ki tudjuk engedni kicsit a gőzt. Egy közös vállalkozást vezetünk, és az év vége mindig nagyon megterhelő, mint bárhol máshol. Viszont nekünk nincsenek munkavállalóink, mindent ketten csinálunk, de kárpótol, hogy nincs főnökünk. Pontosabban van, egymásnak vagyunk a főnökei, de szerintem ez egy elviselhető opció. Sokan azt gondolják, hogy milyen jó a vállalkozóknak, mert úgy osztják be az idejüket, ahogy akarják, akkor fejezik be a munkát, amikor csak akarják. Nos, a valóság az, hogy jóformán az ügyfelek osztják be az életünket, mert tőlük függ a megélhetésünk. De most az egyszer kivételt tettünk, minden ügyfelünknek szóltunk, hogy nem leszünk elérhetők, és foglaltunk egy pihentető pár napot egy wellness hotelbe.

Nagyon vártam az utazás napját, mert már igencsak ránk fért egy kis kikapcsolódás. Már útközben is érezni lehetett, hogy megváltozott a kettőnk közötti légkör, sokkal nyugodtabb voltam én is és a férjem is. Egy nagyon szép szobát kaptunk, és úgy döntöttünk, hogy pihenünk egyet, mielőtt lemegyünk a wellness részlegbe. Beszélgettünk róla, hogy gyakrabban kellene ilyen alkalmakat beiktatnunk. Nem feltétlen wellnessre gondoltam, hanem csak rendszeres időközönként kellene olyan napokat kijelölnünk, amit egymásra szánunk. Régen például nagyon sokat motoroztunk. Ő is a száguldás nagy szerelmese meg én is az vagyok. Ugyanúgy szeretünk motorozni még mindig, mint régen, csak egyszerűen úgy érezzük, hogy minden fontosabb, és a hobbijaink a háttérbe szorulnak. Ezt nyakon csípve meg is beszéltük, hogy ideje a motorjainkat újra üzembe helyezni. Viszont ehhez az kellett, hogy a motorgumik ki legyenek cserélve, mert tudtuk, hogy nincsenek túl jó állapotban már.

Az interneten böngészve találtunk rá a www.motortire.hu weboldalára. Ez egy olyan oldal, ahol motorgumik széles tárháza található meg elég jutányos áron. Mivel nekem is és a férjemnek is nagyon szimpatikus volt az oldal, úgy döntöttünk, adunk neki egy esélyt, hátha itt találjuk meg a megfelelő gumikat a motorjainkra. Azt láttuk, hogy nem egy kezdő cégről lehet szó, de amikor elolvastuk, hogy a www.motortire.hu oldal üzemeltetője, a Taylor Kft. hazánk egyik piacvezető motorgumi, robogógumi és autógumi forgalmazója, akkor megbizonyosodhattunk a megérzésünkkel kapcsolatban. A céget 2005 – ben alapították, és 2008 óta foglalkoznak motorgumi forgalmazásával. Az azt jelenti, hogy 16 éve vannak ebben a szakmában. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot össze lehet gyűjteni, úgyhogy már ez az adat bizalomra adott nekünk okot. A férjemmel vállalkozóként tisztában vagyunk vele, hogy mekkora teljesítmény ennyi ideig működni, sőt, sikeresen működni a piacon. Nagyon nem egyszerű, hiszen a legtöbb vállalkozás nem éri meg a két évet sem, így ez a 16 év mindenképpen becsülendő.

A forgalmazott gumimárkák között ott volt a Pirelli is, aminek nagyon megörültünk. A férjemmel ugyanis mindkettőnknek Vespa motorja van, igazi klasszikus darabok, amik csak úgy árasztják magukból az olasz életérzést. Aki tagja ennek a közösségnek, az tudja, hogy egy Vespa esetében nagyon nem mindegy, hogy az ember milyen motorgumit választ. Legalább is mi a férjemmel mindig törekedtünk arra, hogy az összkép összeálljon rendesen, ha a motorra nézünk. Az én helyzetem duplán nehezített, mert egy türkiz színű motorom van, amihez nagyon nem könnyű különleges, mégis színben passzoló gumikat venni. Van egy mondás, mely szerint, ha az ember jó motorgumikat szeretne venni, akkor menjen el érte Olaszországba. Szerencsére ez a mai világban már nem pont így megy, ugyan nem olyan könnyen, de itthon is lehet kapni jó minőségű gumikat. Reménykedtünk benne, hogy a www.motortire.hu ezen kevés beszerzőhelyek egyike lesz.

Meg is találtam némi keresgélés után a megfelelőt egy Pirelli Diablo Rosso III 54 H motorgumi személyében. Nagyon tetszett a színe, hogy nem az a megszokott fekete. Egyébként van az oldalon egy nagyon nagy segítség, ez pedig a részletes motorgumi kereső. Ide be lehet írni a megfelelő paramétereket, és jelentősen lecsökkenti a találatok számát, így megkönnyíti a dolgunkat is. A férjemnek nagyon tetszett ez a lehetőség, ő hajlamos morgolódni, ha nagyon sokat kell keresgélnie. Ilyenkor szoktam neki mondani, hogy ez legyen a legnagyobb bajod, hogy a bőség zavarában nem tudsz választani.

Az oldalon tovább nézelődve találtunk egy olyan lehetőséget, hogy robogógumi javítása. Itt olvastuk, hogy kedvezményesebb áron tudják azokat a robogó gumikat szerelni a szakemberek, amiket a www.motortire.hu oldaláról vásároltunk. 6 hónap garancia jár az általuk elvégzett robogó gumi szerelésre, nem kell mást tennünk ehhez, mint időpontot foglalni, és már vihetjük is a járgányunkat megújulni. A weboldal jobb oldalán találtunk egy online időpont foglalási felületet is. Ezt egy nagyon hasznos funkciónak tartom, számomra például egy online időpont foglalás sokkal hasznosabb, mint telefonálgatni. Ha mondjuk a cég nem veszi fel, akiket próbálok hívni, utána gyakran éppen ügyfél van nálam, mikor próbálnak visszahívni. Nyilván így szokott ez történni, Murphy törvénye. Ezt elkerülendő, sokkal egyszerűbb online lefoglalni az időpontot, majd később visszanézni, hogy sikerült-e vagy sem.

A férjemmel ahogy néztük, láttuk, hogy a www.motortire.hu-nak van YouTube csatornája is. A mi véleményünk az, hogy az a vállalkozó, aki igazán sikeres szeretne lenni, az YouTube-on tudja magát a legjobban hirdetni. Hiszen a fél világ ezen a videómegosztó felületen néz tartalmakat, így nem árt az embernek, ha halad a korral. Ez az üzlet fellendüléséhez is vezethet. Láttuk, hogy a csatornájukon motorgumi szerelős videók vannak fent, ez például érdekes lehet azok számára, akik amúgy is érdeklődnek a motorok és a szerelés iránt. Ha az emberek már egyszer hallottak róluk vagy megnézték néhány videójukat, sokkal szimpatikusabbá válhat számukra a cég, így hamarabb rendelnek tőlük. Ezt a férjem is alátámasztotta, pedig kettőnk közül ő az, akire gyakrabban rá kell szólni, hogy tartson lépést azt új dolgokkal.

Miután a férjemmel teljesen kiveséztük az oldal minden szegletét, megrendeltük a gumikat. Szerencsére a kiszállítási idő úgy alakult, hogy akkor ért hozzánk oda a megrendelt csomag, amikor már hazaértünk a wellnessből. Nagyon gyorsak és pontosak voltak, egy szavunk se lehetett a www.motortire.hu – ra. A férjemnek is és nekem is nagyon jót tett ez a kis pihenős wellness kikapcsolódás, újult erővel tudtunk belevágni a munkába. Ha úgy vesszük, ennek az alkalomnak is köszönhetjük, hogy rájöttünk, a munka nem mehet teljesen a magánéltünk rovására, mert annak hosszútávon nem lenne jó vége. Nagyon remélem, hogy a motorozást is újra el fogjuk tudni kezdeni, ami régen mindkettőnknek nagy szerelme volt. Mindenesetre az első lökést megadtuk a dolognak így, hogy megrendeltük az új gumikat a www.motortire.hu oldaláról.