Cégvezetőként úgy lehet ellazulni, ha tudjuk, otthon minden rendben halad

A feleségem abbéli vágyának fontos mindig eleget tenni, hogy elmenjünk néha wellness hétvégére, vagy valamelyik dunántúli városba, legalább egy hetes kikapcsolódásra – innen az Alföld keleti csücskéből. Nem mintha ellenemre lenne a dolog, de régen sokat aggódtam a cégügyeken – egyszerűen örökké beárnyékolta valami ezeket az útjainkat, amíg el nem értem azt, hogy minden apróságot illetően biztos lehessek benne, hogy a megfelelő kezekben hagytam a céget. És mindig, minden nélkülem is rendben lesz.

A legjobb szakembereken túl, a megfelelő könyvelő megtalálásán át, egészen az autókkal való mindennemű gondoskodás megfelelő módjáig – mert nem kevés autóra van szükségünk, hanem több tízre – hosszú volt az út, de a tartós bérlet lehetőségének felfedezésével végre mindennek a végére értem, azt hiszem. Utóbbiban a Flottauto Lízing és Autópark-kezelő Kft. jelentette a legnagyobb előrelépést, és nem is önmagában a tartós bérletről van csak szó, hanem arról, amit Superior csomagjukon keresztül nyújtanak. Benne van ugyanis minden, ami után régebben magunk lótottunk-futottunk: garantált díjas szerviz- és gumiszolgáltatás, biztosítások, adók, csereautó szolgáltatás, ha baj van, asszisztencia – teljes flottakezelés! Ez a legnagyobb csomag, ami náluk elérhető, de a tartós bérlet mindegyikben benne van, a Standard és a Comfort csomagban is.

Először a Comfortot választottuk, amit azoknak ajánlanak, akik nem szeretnének a finanszírozás során túl sok pénzt lekötni, ugyanakkor el akarják kerülni, hogy a szervizelések és gumipótlások ennyi autó esetén túl sok pénzt vigyenek el, és nagyobb autóparknál idővel az egész tervezhetetlenné váljon. No meg, ha az autóval kapcsolatos ügyintézést egyszerűen át szeretnénk adni valakinek, aki megbízható.

Igazából, a Flottauto mindenestül ezt tűzte ki céljául – és nekünk is az együttműködés során jött meg a teljes bizalmunk, mert mindenben beváltották a reményeket -, hogy segítsenek a kisebb cégeknek is a több autó okozta nehézségeket kezelni. És segítsenek pénzt spórolni! Mert az autó aztán viszi a pénzt, ha nem tudunk mindenre odafigyelni… Teszik ezt minden lehetséges módon, kezdetben akár ingyen is: ehhez keressük fel a weboldalukat és olvassunk el mindent a főoldalon! Lesz ott egy link, amin kérhetünk egy hírlevél-szerűséget, de ez tényleg egy olyan dolog, amire mielőbb érdemes feliratkozni. Hasznos tippek jönnek majd ugyanis az autógumiktól kezdve a tartós bérletbe vett autó ideális élettartamának megállapításáig. Mi is így kezdtük, majd – mint írtam – egy kisebb, végül a legnagyobb csomaggal. Mi sem vagyunk egy óriáscég, de kettőnél, háromnál több autó már kész bonyolítás, ha nem a legjobb kezekbe adjuk a gyeplőt.

Ha akár csak a fenti linken található aloldalt végigböngésszük, láthatjuk, mennyit lehet okosodni hitel, lízing, tartós bérlet kérdésében. Ez egy komoly szakterület, mindenestül, minden egyes részét tekintve, és én azóta tudom elengedni magam a nyaralás során, mióta olyan profi menedzsment áll az autóparkunk mögött, mintha mi lennénk Magyarország egyik legnagyobb multija. Pedig nem vagyunk, de profik vagyunk, mert tudjuk, hogy profikkal kell dolgoztatni, akiknek az a legnagyobb üzlet, hogy a mi elégedettségünkre nekünk spórolnak pénzt! Elég elolvasni, mennyi hálálkodó üzenet található komoly cégvezetőktől (nálunk sokkal nagyobbaktól is) a Flottauto kft. oldalán, hogy megértsük – ők egy olyan társaság, akik a kicsiktől a nagyokig mindenkinek ugyanazt a profizmust biztosítják. Másoknak csak az éri meg, ha több száz autó bérbeadása a téma, pedig szó sincs róla, hogy ilyen mennyiség alatt, akár 10-20 kocsi esetén ne lehetne beszélni eleve óriási összegekről. A Flottautónál rájöttek, hogy ugyanúgy kell bánni ezekkel a partnerekkel is, mint a legnagyobbakkal, és segítenek nekünk is rájönni, miben áll a lényege, hogy akár magunknak is kivívjuk a legtöbb figyelmet és azt, hogy a szervizesek például ne rajtunk akarjanak nyerészkedni, vagy a könyvelő ne csak lekezeljen minket a kisebb cégméret miatt. Kipróbáltuk, működik!