A Keresőben Első oldalán a weboldalkészítés előtti teendőkről olvastam

Múlt hétvégén tartottunk párommal egy rövid wellnesshétvégét, mert mindkettőnknek jól jött már egy kis pihenés. Általában ilyen hétvégéken igyekszem figyelni arra, hogy egyáltalán ne foglalkozzak semmilyen munkával. Most azonban olvasgattam egy kicsit munkával kapcsolatos témákban, mivel éppen el szeretném indítani saját vállalkozásomat, és rájöttem, hogy nagy lemaradásom van online marketing területén. (Tulajdonképpen csak azt tudom, hogy kell egy weboldal, de ezen kívül semmit.) Egy barátnőm azt ajánlotta, mindenképp lessek rá a Keresőben Első weboldalára, ahol sok dolgot megtanulhatok, és segítséget is kaphatok.

Weboldalkészítés, keresőoptimalizálás, grafikai tervezés, online marketing tanácsadás és kivitelezés – ezt kínálja a Keresőben Első

A Keresőben Első alapvetően online marketing tanácsadással és kivitelezéssel foglalkozó cég. Csapata segítségünkre lehet egy weboldal elkészítésében, egy vállalkozás teljes arculatának megtervezésében, és abban is, hogy vállalkozásunk weboldala és esetleges internetes hirdetési kampányai valóban elérjék a kitűzött célt. Vagyis segítenek, hogy olyan weboldalunk és online jelenlétünk legyen, ami nem csak kattintásokat és/vagy lájkokat, hanem ügyfeleket és bevételt is hoz.

A szolgáltatások ismertetése mellett weboldalukon számos fontos infót találhatunk, ami segít online marketinggel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Például olvashatunk arról mi is az a keresőoptimalizálás, és miért fontos. Megtudhatjuk mire jó a kreatív szövegírás és a tartalommarketing, valamint azt is, hogy miben különböznek ezek. És arról is olvashatunk, miért fontos, hogy egy weboldal valóban egyedi legyen.

Weboldalkészítés előtt ezt mind végig kell gondolni

A weboldalkészítéssel kapcsolatban megtaláljuk a Keresőben Első oldalán azt a 10 legfontosabb kérdést is, amelyeket végig kell gondolnunk ahhoz, hogy el tudják kezdeni weboldalunk elkészítését. Vannak ugyanis olyan elengedhetetlen dolgok, amelyek átgondolása nagyon fontos egy weboldal sikeréhez egy olyan korszakban, amikor szinte mindennek van már weboldala.

Keresőben Első

Először is nagyon fontos meghatározni azt, hogy pontosan mi a célunk a weboldal létrehozásával. Illetve azt is el kell dönteni, vállalkozásunkon keresztül milyen célcsoportot szeretnénk leginkább elérni. Továbbá szintén alapvető és lényeges eldönteni azt, hogy milyen érzelmeket szeretnénk kelteni oldalunk jövőbeni látogatóiban.

A Keresőben Első azt is kéri tőlünk, hogy válasszunk ki 3 weboldalt, ami tetszik nekünk, amiről úgy gondoljuk, valami ilyesmi lenne a cél nálunk is. Ezzel együtt pedig kérik azt is, hogy fogalmazzuk meg, pontosan mitől tetszik, mitől jó a 3 választott oldal.

Természetesen végig kell gondolni a kinézetre vonatkozó alapvető dolgokat is. E kell döntenünk, hány aloldala legyen weboldalunknak (ennek megállapításához a Keresőben Első ad segítséget). Ki kell találnunk azt, milyen színek illenének legjobban az oldal céljához. És kell valami elképzelés a leendő weboldal felépítéséről is.

A kinézet mellett meg kell határozni a tartalomra vonatkozó elvárásainkat is, illetve azt is, tervezünk-e adatbázist építeni a weboldal segítségével, és ha igen, akkor milyet és hogyan.

Végül pedig arról kell döntenünk, hogy szeretnénk-e online hirdetési kampányt a Google Ads vagy a Facebook lehetőségeinek felhasználásával.

Szerintem a kérdések mennyiségéből is látszik, hogy a Keresőben Első nagyon profi csapat, akik azt szeretnék, hogy weboldalunk és internetes hirdetéseink valóban hatékony segítséget jelentsenek vállalkozásunk életében és ne csak pénztemetőként funkcionáljanak. Nagyon boldog vagyok, hogy még azelőtt találtam rájuk, hogy belevágtam volna ebbe az egészbe, mert rájöttem, hogy alaposan át kell gondolnom jó pár dolgot.

Ha egy vállalkozás online életének elindításán gondolkodsz, szerintem legyen az első lépésed a Keresőben Első!