Egy kis duma a wellnessben

A stresszes munka mellett mindenki megérdemel egy kis pihenést. Valójában legyen a munka akár stresszes, akár nem, mindenkinek kell elég időt fordítania a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre. Egyszerűen kell az, hogy ne csináljunk semmit, hogy ne foglalkozzunk a munkahelyi dolgokkal, hanem csak relaxáljunk.

Mi, a párommal ezért választjuk mindig a wellness hétvégéket. Számunkra ez az igazi kikapcsolódás, az igazi feltöltődés. Egy ilyen hétvége alkalmával nem kell foglalkoznunk senkivel és semmivel, hanem totálisan ki tudjuk kapcsolni az agyunkat. Ami kell is.

Persze arra is volt már példa, hogy egy ilyen hétvége alkalmával megismertünk új embereket és nagyon jóba lettünk. A legutóbbi ilyen wellness hétvégén is ez történt, ahol megismertünk egy nagyon jó fej házaspárt. A beszélgetés során kiderült, hogy a gyermeküknek iskolai előkészítő feladatok készítésével foglalatoskodnak, mert azt szeretnék, hogy a csemetéjük minél könnyebben vegye az első lépéseket az iskolában.

Én egyből ajánlottam is nekik Szabó Szilviát. Pontosabban nem őt, hanem az ő általa írt könyvet, mely a Látogatás a tudás birodalmába címet viseli. A hölgy logopédus és a hosszú évek során szerzett tapasztalatait alapul véve írta meg ezt a könyvet, amely nagy segítséget nyújt olyan gyerekeknek, akik éppen most kezdik el az iskolát vagy már nagyon közel járnak hozzá.

A könyv nem csak egy darab könyvet jelent, hanem egy könyvsorozatot, amely több részből áll. Ezen iskola-előkészítő könyv segítségével 156 oldalon keresztül különféle játékos és építő jellegű feladat segítségével tudunk hozzájárulni a gyerekünk fejlődéséhez és elsősorban ahhoz, hogy minél könnyebben vegye az iskolakezdéssel járó akadályokat. De a könyve segítséget nyújt még a diszlexia megelőzésében és önmagában is egy nagyon jó terápiás eszköz.

A Látogatás a tudás birodalmában című könyv egy remek kiegészítője vagy akár helyettesítője is lehet az iskolai előkészítő tanfolyamnak, amit sokszor az óvodai felkészítés jelent Magyarországon, illetve sokszor csak jelentené, mert gyakran nincs ilyen előkészítő vagy nem elégséges.

A kötet hatalmas nagy előnye, hogy bárhova magunkkal lehet vinni, így folyamatosan tudjuk használni, nem kell időt kihagyni attól félve, hogy esetleg a gyermek lemarad a tanulásban. Használata rendkívül egyszerű, mert mint minden könyv esetében csak oldalról oldalra kell haladni benne, de ugyanakkor ha valamelyik résznél elakadunk, akkor nem árt ismételni vagy akár újra venni a leckét, hogy minél jobban rögzüljön a gyermekben. A könyv segítségével egy sikerélményt tudunk adni az iskolakezdés előtt és nagyban növelhetjük az önbizalmát a minél sikeresebb iskolakezdés érdekében.

Használatával fejleszthetjük a térbeli tájékozódást, vagyis megtanulhatók az irányok, fejleszthető a hallás és vizuális figyelem, tökéletesíthető az anyanyelv és szintén a nyelvhez köthető, hogy bővíti a szókincset. Bővíti a gyerek általános ismereteit, valamint hozzájárul a minél jobb emlékezet és munkamemória fejlesztéséhez.

Az én gyerekem esetében ezek az iskolai előkészítő feladatok rendkívül sokat segítettek, hiszen a színes-szagos illusztrációkkal és rajzokkal maximálisan le lehet kötni a figyelmet és tényleg jó eredményeket lehet elérni vele. Nekünk teljesen bevált.