Elektromos padlófűtés a wellness hotelban

Egy húzós időszak után úgy döntöttünk a párommal, hogy elmegyünk egyet wellnesselni, hogy kiengedjük a fáradt gőzt. Mindkettőnknek nagy szüksége volt rá, mert nagyon stresszesek voltunk az elmúlt időszakban, és éreztük, hogy a kapcsolatunk szempontjából is nagy szükségünk van egy kis kikapcsolódásra. Meg is találtuk a hotelt elég gyorsan, ami mindkettőnknek minden szempontból megfelelt. Már első ránézésre is láttuk, hogy nagyon korszerű és felszerelt, ez a benyomás pedig be is igazolódott, amikor odaérkeztünk a helyszínre. Minden nagyon szép és modern volt. Tél lévén  javában tombolt a fűtésszezon, de ezzel sem akadt semmi galiba, kellemes meleg volt a hotelban. Feltűnt a páromnak és nekem is, hogy nagyon egyenletes a hőmérséklet. Megkérdeztünk egy ott dolgozót, hogy mi ennek az oka, ugyanis mi is éppen fűtéskorszerűsítésben voltunk otthon. Ekkor azt a választ kaptuk, hogy a hotelban Elektromos padlófűtés biztosítja a folyamatos meleget. Ajánlotta a futesrendszerek.hu oldalát, ugyanis ők ennek a cégnek a szolgáltatásait vették igénybe, és mindennel nagyon meg voltak elégedve. Így is tettünk, vacsora után a szobánkban rá is kerestünk a weboldalukra. Itt nagyon sok hasznos dolgot olvastunk.

A Mi is az az elektromos padlófűtés? alcím ragadta meg először is a figyelmünket. Ezt elolvasva megtudtuk, hogy a legtöbb ház padlója azért marad hideg télen – nyáron, mert a fűtöttségtől függetlenül a fűtőtestekből származó hő minden esetben felfelé száll. A hideg levegő pedig ezzel ellentétesen, pont a padló felé száll le, így aztán nem kell meglepődnünk, hogy szinte mindenhol, ha vendégségbe érkezünk, rögtön papuccsal kínálnak. Otthon is ugyanez van, a párommal mindig van rajtunk papucs. Ezt a hatást lehet azzal ellensúlyozni, hogyha egyszerűen a padló alá van helyezve a fűtőtest, és így száll felfele a hő, kellemesre melegítve az egész helyiséget. Az elektromos padlófűtésnek is pontosan ez a rendeltetése, a fűtőfólia gondoskodik arról, hogy legyen kint bármilyen hideg, ne fázzon a lábunk a járólapon.

Mi sem mutatja jobban ennek a módszernek a hasznosságát, mint az, hogy már őseink is a kezdetektől fogva használták ezt a fűtési módot. Ők is tisztában voltak vele, hogy az emberi testnek sokkal egészségesebb, ha a lábak melegen vannak tartva, a fej magasságában pedig hűvösebb a levegő. A mai modern technológia ezt még tovább fejlesztette, ugyanis az elektromos padlófűtés nem termel port, ahogy száll fel a hő, így ez megoldást jelenthet az allergiában szenvedőknek is. Mondtam is a páromnak, hogy kész, nekem ez a megoldás kell. Ugyanis elviselhetetlen porallergiám van, nagyon sokat tudok tőle tüsszögni.

Az elektromos padlófűtésen belül többféle típust lehet megkülönböztetni, mint mondjuk az infra padlófűtést vagy az amorf fűtőszálas padlófűtést. Az előbbi infrahő segítségével melegít fel bármilyen teret, az utóbbi pedig az infrafólia helyett amorf fémszálakkal biztosítja a meleget az otthonunkban. A praktikussága miatt nagyon gyorsan és sok helyen elterjedt az amorf fűtőszálas padlófűtés, engem nagyon meglepett, hogy mennyi helyen használják. Az egyik legmegdöbbentőbb volt számomra az Eiffel-torony, illetve a hollandiai tulipánföldek! Úgy voltunk vele, hogy ha a wellness hotelünknek, illetve a franciáknak is megfelelt az Eiffel-torony kapcsán az elektromos padlófűtés, nekünk sem lehet ezzel kapcsolatban ellenvetésünk. Így hát rá is kattintottunk az árajánlat kérésére, mert nem szerettünk volna semennyi időt elvesztegetni. Azóta a mi otthonunkban is elektromos padlófűtés van, és nagyon meg vagyunk vele elégedve.