A wellness nem csak kikapcsolódásra jó

A hétvégén a párommal egy kis kikapcsolódásra vágytunk, úgyhogy a wellness mellett döntöttünk. Mind a kettőnknek zsúfolt és nehéz hete volt, így ránk fért egy kis pihenés. Általában az aktív kikapcsolódást részesítjük előnyben és kirándulunk, új helyeket ismerünk meg, de ez a hétvége most más volt. És nem is bántuk meg, hogy így döntöttünk.

Miközben a víz mellett pihentünk, mellettünk két barát beszélgetett. Néha el-el kaptam egy két mondatot, hogy miről beszélgetnek. Az 5kw napelem rendszer ár volt az első amit kihallottam. Ezt elmeséltem a barátomnak és ő úgy döntött, hogy megszólítja őket. Tőlük kaptunk egy remek ajánlást. A Napelem pályázatok oldalát tanácsolták, hogy nézzük szét ott. Ezt fel is jegyeztük magunknak, és miután haza értünk, rájuk is kerestünk.

Amikor betöltött az oldal, nagyon korrektnek és informatívnak találtam. Bármi amire kíváncsi voltam, megtalálható volt csupán ezen az egy oldalon. Ebből már egyből láttam, hogy ők valóban azon vannak, hogy a leendő ügyfelük minél több információval rendelkezzen, és nem az esetleges tudatlanságot szeretnék kihasználni.

Több dologra felhívják a figyelmet, kitérnek arra is, hogy a háznak milyen tulajdonságokkal kell mindenképp rendelkeznie, ha napelemet szeretnénk rá telepíteni. Kiemelik a minőség fontosságát, a hozzáértést és a figyelmet. Sőt, még az ügyintézésben is segítséget nyújtanak, ami valljuk be, nagy segítség tud lenni mindenki számára.

Ha esetleg kíváncsi lennél, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a házadnak, ha napelemet szeretnél, itt van néhány: a tető szerkezete elég erős legyen, hogy a modulokat elbírja, megfelelő tájolásúnak kell lennie, jó ha nem árnyékolhatja be semmi a napelemeket illetve a tető dőlésszöge is fontos. De ne ijedj meg, ezeket nem neked kell ellenőrizned. Egy szakértő ezt alaposan felméri még a legelején, így bátran lehet tervezni. Miután megállapította, hogy alkalmas a tető a modulok telepítésére, még szüksége lesz a jelenlegi fogyasztásra is. Felmerülhet a kérdés, hogy ugyan miért kell az neki. Hát azért, mert ha tudja a mostani áramfogyasztást, abból már meglehet állapítani, hogy mennyi napelemre lesz szükség. Így idővel, kb 8-10 év elteltével, a napelemek kitudják váltani az áram termelést. Ha viszont ezt nem veszik figyelembe, vagy nem megfelelő minőségű napelem kerül telepítésre, akkor ezt nem fogjuk tudni elérni és nem tud megtérülni a napelem befektetésünk.

Mert ez egy nagy, de megtérülő befektetés lehet mindenki számára.

Utána néztünk, hogy az 5kw napelem rendszer árak milyenek, és végül úgy döntöttünk, hogy kérünk egy árajánlatot a Napelem pályázatok oldalán.

Ha te is kíváncsi lennél, hogy alkalmas lehet-e a házat a napelem felszereléshez és bele szeretnél ebbe vágni, akkor a Napelem pályázatok csapatát érdemes lehet felkeresni ezzel. Ha őket választod profi, szakértő és segítőkész emberek fognak érted dolgozni.