Wellness után cégmódosítás – nem lehetetlen

Az ismerőseim szerint én egyfolytában csak utazok – wellnessezek, szórakozok -, ami azért nem fedi teljesen az igazságot. A felszín alatt gyakran meetingek, egyeztetések hosszú sora áll, így nem csak kikapcsolódásból állnak azok a napok, amiket az otthontól távol töltök. Mi a titkom, hogyan csinálom? Hogy bírom ezt a folytonos pörgést? Nos, erre csak az az egy tippem van, hogy nagyon körültekintően választom meg, kikkel működöm együtt (persze azért a kevés szabadidő minél pihentetőbb eltöltése sem utolsó szempont a testi-lelki egészségem megőrzése érdekében). Ennek mindig sok utánajárás a feltétele, de számomra minden egyes befektetett perc duplán éri meg – például nemrégiben is egy szuper csapattal volt lehetőségem megismerkedni, akik az egyik wellnessezésem után gyors időpont egyeztetést követően szinte rekordidő alatt oldották meg a problémámat.

Ők voltak a topcegalapitas, akiket egy cégmódosítási dologgal kapcsolatban kerestem meg. Egyik barátom ajánlotta őket, amikor pedig rájuk kerestem a neten, az “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” ígéret volt a leginkább vonzó bennük számomra, így elkezdtem nézelődni a weboldalukon.

A cégmódosítás menüponton belül a Gyakran Ismételt Kérdéseknél kötöttem ki, közvetlenül a telefonos elérhetőségük fölött. A cégmódosításhoz kapcsolódó kérdések nagy segítségemre voltak, mielőtt felkerestem volna őket. Azt is megtudtam, hogy az “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” opció cégmódosítás esetén is érvényes, ez pedig egy igen jó ajánlat.

Cégmódosítás esetén alapszintú változtatáskor egy nagyjából egy órás konzultáció történik. Ügyvéd által történik a folyamat, ami a cégbíróság előtti képviseletet is megában foglalja, a sikeres bejegyzésről pedig e-mailben értesítenek bennünket – mindezek költsége 17.900 Ft + áfa. Ha cégmódosításon belül tagcseréről vagy átruházásról van szó, ugyanezek a szempontok érvényesülnek, mindösszesen annyi különbséggel, hogy az ügyvéd által végzett munka ingyenes, a teljes összeg pedig 29.900 Ft + áfa ebben az esetben. Ha székhelyszolgáltatást is választunk a cégmódosítás mellé, új pontok lépnek életbe. Akár budapesti, akár újlengyeli székhelyet választunk, a cégmódosítás ingyenes. Az eddig felsorolt szolgáltatásokon és vállalásokon felül pedig a székhelyszolgáltatás előnyeit is élvezhetjük: 6 hónap költségeit kell rendeznünk, amelyhez +1 hónap ajándékba jár. Ez idő alatt kihelyeznek cégtáblát, átveszik és birtokunkba juttatják leveleinket, szükség esetén irodahasználatot is biztosítanak számunkra. Ez a székhelykezelés – ami mondhatni, teljes értékű – 29.900 Ft + áfa áron tud megvalósulni budapesti székhely esetén, míg újlengyeli székhely választásakor 39.900 Ft + áfa az összeg. Utóbbi azért éri meg nagyon, mert Újlengyelben nincs iparűzési adó.

Az eddigieken felül a cégmódosítási illetékkel és a közzétételi díjjal is számolnunk kell, ezek általában 15.000 Ft-ot és 3000 Ft-ot jelentenek (ritka esetben ez lehet valamivel magasabb összeg is).

Csak be kellett mennem az irataimmal együtt, és megtörtént a cégmódosítás. Egyszerű és nagyszerű!