Hogy mennyire érezzük jól magunkat a bőrünkben, az is a wellness része

A wellness szó hallatán sokunknak luxusszállodák, jakuzzi, masszázs és fürdőzés jut elsőnek eszébe, pedig ennél összetettebb fogalomról van szó. A kifejezés megalkotója Dr. Halbert L Dunn, aki az 1950-es években összegyúrta a wellbedig (jó közérzet) és a fitness (jó kondíció) szavakat.

Véleményem szerint a jó közérzethez az is hozzátartozik, hogy hogyan is érezzük magunkat amikor a tükörbe nézünk. Mennyire vagyunk elégedettek azzal a képpel, amely onnan mosolyog vissza ránk.

A gyermekvállalással sok nő teste megváltozik. Sokszor hiába a mozgás, a tudatos étkezés vannak olyan dolgok, melyek akárhogyan is igyekszünk, nem kerülnek vissza a „régi” helyükre. Ha nem tudunk megbékélni testünk ezirányú változásaival, az komoly önértékelési és egyéb problémákat is okozhat. Ilyen esetekben, ha lehetőségeink engedik, bátran forduljunk szakemberhez.

Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész főorvos már több, mint 38 éve van jelen a sebészi pályán, széleskörű tapasztalattal rendelkezik. Plasztikai sebészként pedig, több, mint 25 éve tevékenykedik. Praxisa, a Kelemed Plasztikai Sebészet & Arcfiatalítás & Hegkezelés három helyszínen üzemel. Budapesten a második kerületben végzik az altatásos nagyműtéteket egy profi, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó magánklinikán. Főorvos Úr egy másik budapesti címen és Pécsen is rendel, ezeken e helyszíneken konzultációkat, járóbeteg ellátás keretei között folytatható kezeléseket, varratszedéseket végeznek. A rendelés pontos címei időpontjai mind elérhetők a plasztika.info.hu weboldalon, ahogyan a bejelentkezéshez hívható telefonszám is.

Gyermekválallást követően a has és a mellek lehetnek azok a testrészek, melyeken minden igyekezetünk ellenére is olyan változások következhetnek be, melyeket nehéz elfogadnunk. Az ilyen jellegű problémákra a Kelemed Plasztika rendkívül változatos műtéti formákat javasol, természetesen a fennálló probléma jellegétől függően. Van lehetőség például mellfelvarrásra, egyidejű nagyobbítással implantátummal is. De ha már meglévő implantátumunkat szeretnénk kicseréltetni, itt azt is megtehetjük. Férfiaknak is létezik mellplasztika, mely fontos része lehet az úgynevezett ginekomasztia nevű rendellenesség kezelésének.

Mellkorrekció előtt szükséges elvégezni a szokásos műtét előtti vizsgálatokat, valamint, ha a páciens elmúlt 30 éves, akkor mammográfiai vizsgálatot is indokolt csináltatni. Szükséges vér- és vizeletvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, nőgyógyászati szűrővizsgálat, vércsoport és ellenanyagszűrés. Egyes típusú mellműtétek végezhetőek helyi érzéstelenítéssel is végezhetőek, míg mások kizárólag altatásban. A választandó műtéttípus a páciens egyéni adottságaitól és elképzeléseitől függ. A műtétek időtartamát pedig a beavatkozások típusa határozza meg.

A műtétet követő időszakban indokolt az aktív pihenés, el kell kerülni az emelő és hajló mozdulatokat. A páciens egy speciális melltartót kap, melyet a gyógyulás idejére éjjel-appal kötelező viselni. Csak tisztálkodás idejére lehet a melltartót levenni. Varratszedésre a műtétet követően, a 2-3. hét körül, több alkalommal kerül sor. Sport, szauna, szolárium 3 hónapig nem javasolt.

Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész rendelőjében gyakorta jelennek meg olyan hölgyek, aki szülés után bármennyire is igyekeznek tornával, diétával visszanyerni alakjukat, hastájékon nem tudnak eredményeket elérni. Számukra is van segítség, bár van néhány kritérium, melyek meglétével lehet csak a műtétet elvégezni. Ilyen például a 6 hónapja stabil testsúly, a 30 alatti testtömeg-index, stabil egészségi- és  lelkiállapot, diéta tartása, bármilyen káros szenvedélytől mentes élet.  A műtét előtti vizsgálatok hasonlóak a mellkorrekciónál felsoroltakkal, ezen kívül figyelemebe vesznek más, egyéb tényezőket is. Például korábbi hasi műtétek előfordulása, szülések, császármetszések, sérvek, esetleges vérátömlesztések.

Dr. Kelemen Ottó egy tapasztalt, kiváló plasztikai sebész, aki a fent említett hasat és melleket érintő műtéteken kívül számos plasztikai beavatkozást végez, nemcsak azoknak a hölgyeknek, akiknek gyermekvállalást követően változott meg a testük. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben és nem tetszik, ami a tükörből néz vissza ránk, keressük fel bátran praxisát a plasztika.info.hu weboldalon meghirdetett elérhetőségek bármelyikén.